Még szeptemberben testület elé kerülnek az energiaválságot kezelő intézkedések


Helyi hírek - 2022. szeptember 17.
szerző: SH

gazcsap

Szeptember 21-én tartja záró ülését az a munkacsoport, ami az önkormányzat, illetve az önkormányzati intézmények működését érintő energiamegtakarítási lehetőségeket veszi számba.

A megnövekvő energiaárak az önkormányzatokat is elérték, így a következő időszakban csak gondos gazdálkodás és korábban példátlan intézkedések mellett lehet biztosítani a szolgáltatások zavartalanságát.

Mint Riegl Gábor megjegyezte, dolgoznak azon a stratégián, mellyel könnyíteni lehet majd az energiaválság okozta nehézségeken, hiszen többszörösére nő az önkormányzat intézményeinél és szolgáltató cégénél is a gáz, illetve a villany díja.

A város polgármesterének kérésére alakult, szakembereket és a területért felelős alpolgármestert is felsorakoztató munkacsoport javaslatait a város képviselő-testülete is tárgyalja majd szeptember utolsó hetén esedékes ülésén. Az energiaügyekkel kapcsolatos döntések előkészítésében, a lehetőségek felmérésében és az intézkedések meghozatalában a város pénzügyi osztálya valamint külsős szakemberek is szerepet kapnak.