Még tart a kikerics virágzása a Szársomlyón


Itthon - 2024. február 2.
szerző: SzR

kikerics

Egy-két hétig még látható a virágzó magyar kikerics a fokozottan védett Szársomlyón – hívja fel a figyelmet a Duna-Dráva Nemzeti Park.

A korábbi évek tapasztalatai alapján a virág december végétől február közepéig nyílik. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hetente öt alkalommal – szerdától vasárnapig minden nap – indít garantált szakvezetéses túrát a Szársomlyóra, így az érdeklődők megtekinthetik, valamint lefotózhatják a természet e különleges szépségét.

A Villányi-hegység legmagasabb tömbje a Szársomlyó. A hegyen 75 védett növényfajt találtak, közülük 4 faj kizárólag itt fordul elő hazánkban – ez utóbbiak közé tartozik a fokozottan védett magyar kikerics. Ide, a fokozottan védett Szársomlyó csúcsára indít a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság heti öt alkalommal szakvezetéses túrát a Nagyharsányi Szoborparktól. Egyéni turistáknak és csoportoknak egész évben lehetőségük nyílik a hegy meglátogatására a hét öt napján – szerdától vasárnapig – garantáltan induló szakvezetéses túrákon. A séta hossza nagyjából 5 kilométer, időtartama 3 óra.

A túrákról és programokról érdeklődni a szoborpark@ddnp.hu címen vagy a 06/30/309-68-55 telefonszámon lehet.