2021. január 26, kedd

Megjelentek az első támogatásról szóló döntések


Gazdaság - 2020. december 24.
szerző: SH

kormabcimer

Elkezdődött a kormányzati pénzek rendre év végén esedékes kiosztása. Csütörtökön több mint nyolcvan településnek ítéltek oda különböző összegeket néhány milliótól milliárdokig.

A legtöbbet, 1,38 milliárd forintot olyan megyei jogú városok kapták általános célokra, mint Kaposvár, Kecskemét, Debrecen, Békéscsaba, Győr, Nyíregyháza, Sopron, Székesfehérvár, Szolnok, Veszprém és Zalaegerszeg.

Pécs a többi ellenzéki vezetőségű várossal egyetemben nem szerepel ezek sorában. Közülük mindössze a vár fejlesztésére Eger 600 milliót kapott, míg feladataik ellátására Miskolc 700, Salgótarján pedig 400 millió forintot tudhat magáénak.

Nem tudni, hogy lesznek-e további támogatások, valamint még várat magára a határozat is, hogy milyen központi normatíva szerint fogja a kormány kárpótolni a 25 ezer főnél kisebb településeket az elvett adóbevételeik miatt. Erre a miniszterelnök tett ígéretet néhány napja és valószínűleg ehhez a döntéshez lesz köthető, hogy a településektől 2013-tól vonatkozva kérték az iparűzési adó bevételeik kimutatását.