Megoldás mutatkozik a volt szódagyár romjainak kérdésére


Helyi hírek - 2023. május 9.
szerző: SH

felszabadulas-88

A város képviselő-testületének döntésével kezdetét vette a folyamat, mely végén rendeződhet a Felszabadulás utca 88 szám alatti romos épület sorsa.

Mint Riegl Gábor polgármester a döntést előkészítő tárgyaláson emlékeztetett, a volt szódagyár korábban liciteljárásra is kiírt épülete már az enyészeté, felújítása gazdaságtalan.

A kétezres években a ház elbontásával egy középület építését is tervezték, de nem valósult meg, a szalaggal körbekerített belvárosi ingatlan jelenleg a magyar állam tulajdonában van.

Mivel jogszabályi lehetőség van arra, hogy az épület ingyenesen önkormányzati tulajdonba kerüljön, Siklós városvezetése arról döntött, hogy elkezdi ennek több évig is tartó jogi folyamatát, hogy a belváros képét és a funkciókat javítva hasznosíthassa a területet.

A tervek szerint a négymillió forint értéket képviselő, 1251 négyzetméteres telken az épületet lebontva parkolókat alakítanának ki és játszótéri elemeket helyeznének el zöldfelület kialakításával és közvilágítás kiépítésével, miközben pályázati forrásokat keresve a közelben lévő iskolák sportolási lehetőségeit is elősegítenék.