2020. szeptember 20, vasárnap

Milliónyi támogatást kaptak baranyai televíziók


Baranya - 2019. december 21.
szerző: SH/MTI

kamerak

Mintegy százötvenmillió forint támogatást kapott műsorkészítésre és műszaki fejlesztésre harminchat televízió és rádió – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Az új összetételű médiatanács – amelynek tagja Budai László, Hankiss Ágnes, Meszleny László és Szadai Károly, elnöke pedig Karas Monika – a helyi és körzeti televízióknak szóló, hírműsorok, közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató pályázat harmadik fordulójában 26 televíziónak összesen 125,6 millió forint támogatást osztott ki.

Közéleti magazinokat készíthet a komlói Baranya Televízió is, a fővárosi ESTV, a TV10 és a Centrum TV, a Hajdúszoboszlói Városi Televízió, az Irány Televízió Miskolc, a Soltvadkerti TV, a Komló és Térsége TV, továbbá a gödöllői Régió Plusz Televízió mellett.

Hírműsor kategóriában Baranyából a pécsi Pannon TV, a Zalaegerszegi Televízió, a Veszprém TV, a budapesti Hegyvidék Televízió, a Kecskeméti Televízió, a Városi Televízió Szeged, a Szolnok Televízió, valamint a TV Budakalász pályázott sikeresen.

A Városi Televízió Eger, a Gyula Televízió, az Ózdi Városi Televízió, a Salgótarjáni Városi Televízió, a Szombathelyi Televízió, a Kapos Televízió, a Gyöngyösi Városi Televízió, a TV Szentendre és a fővárosi Apostol TV pedig kulturális magazinműsorok készítésére fordíthatja az elnyert összeget.

A tanács a közösségi médiaszolgáltatóknak kiírt műszaki pályázat idei harmadik fordulójában tíz pályázót támogatott összesen 20,9 millió forinttal. A televíziók közül a budapesti Apostol TV és a d1 TV, a Szentendre TV, a Tatai Televízió, a sárvári Trió-TV-Dunántúl és a Kistelek Városi Televízió, míg a közösségi rádióknál a veszprémi Mária Rádió Bakony, a fővárosi Klasszik Rádió 92.1 és a 90.9 Jazzy Rádió, valamint a miskolci Csillagpont Rádió fejlesztheti technikai berendezéseit.

A nyertesek a pénzt stúdió-, hang- és fénytechnikai berendezések, műsorjelátviteli és a médiaszolgáltatáshoz szükséges informatikai eszközök vásárlására fordíthatják.