Milliós büntetés Harkányban


Harkány - 2015. június 17.
szerző: SH/HH

uvegtigris

A rendőrség társszervei bevonásával közös ellenőrzést tartott pénteken Harkányban, a Szúnyog tó partján lévő Üvegtigris nevű szórakozóhelyen – tájékoztatta Harkány képviselő-testületét Horváth János, a Harkányi Rendőrőrs vezetője.

A rendszeres szabálysértések és a lakossági visszajelzések alapján tartott razziában a fogyasztóvédelem, a munkaügy, munkavédelem és a NAV egyaránt fedett fel komoly hiányosságokat, a bírság előre láthatóan hét számjegyű lesz – tette hozzá az alezredes 2014. évi beszámolója alkalmával.

A szórakozóhellyel szemben mindig is nagy lakossági ellenállás mutatkozott a harkányiak körében, rendszeresen érkeztek bejelentések csendháborítás miatt, de több fogyasztóvédelmi kétely is felmerült működésével kapcsolatban. A rendőrőrs vezetője elmondta: volt eset, amikor az ott igazoltatott 32 személyből 29 már szerepelt az igazoltatásokat és eljárás alá vont személyek adatait egyaránt tartalmazó rendőrségi országos nyilvántartásban.

Éva Ferenc, Harkány alpolgármestere elmondta: mint megbizonyosodtak róla, a szórakozóhely üzemeltetője február óta nem rendelkezik vállalkozási engedéllyel. Dr Markovics Boglárka, Harkány jegyzője rámutatott: a vállalkozó azzal is mulasztott, hogy nem jelentette be a tevékenységének megszűnését. Az önkormányzat vissza fogja vonni azt a részére korábban kiállított igazolást is, ami szerint a törvényi feltételeknek megfelelő működését tanúsította és amivel a fa kocsma korábban nyitva tarthatott.

A Harkányi Rendőrőrs beszámolóját a fürdőváros testülete egyhangúan fogadta el, üdvözölve Horváth János alezredes megállapítását, miszerint az elmúlt években jelentősen csökkent a bűncselekmények száma. Az őrsvezető beszámolójában kitért rá: a siklósi kapitányság bűnmegelőzési munkatársainak prevenciós feladatvégzése során valamennyi oktatási és nevelési intézményből valamint a szülők köreiből igen pozitív visszajelzéseket kapott.