2021. május 12. szerda

Minden kész az érettségire


Helyi hírek - 2021. május 2.
szerző: SH

tmg-tancsics-3

A Táncsics Mihály Gimnáziumban minden készen áll a jövő héten kezdődő érettségi vizsgákra – jelezte Fischer Zsolt a Siklósi Híreknek.

Az intézmény igazgatója ismertette hétfőn az iskola ötven diákja számára kezdődnek meg az érettségi vizsgák, mellettük néhány fő egy-egy tárgyból jelentkezett számot adni tudásáról.

Mint kitért rá, a gimnáziumban ismét megvalósul az az összefogás, mely egy éve is komoly segítséget jelentett: a beléptetést a polgárőrök és a családsegítők könnyítik meg, a diákokat pedig immáron hagyománynak megfelelően a környezet feldíszítésével is motiválják.

Május 3. és 25. között tartják az írásbeli vizsgákat, az első héten ezek kilenc órakor kezdődnek majd. Május 3-án magyar nyelv és irodalomból adnak számot tudásukról a diákok. Kedden matematikával folytatódnak a vizsgák.

A kormány döntése értelmében néhány kivétellel csak írásbeli vizsgák lesznek, az egészségügyi óvintézkedések betartásával.

Egy teremben legfeljebb tíz vizsgázó tartózkodhat – a másfél méteres távolság betartásával -, továbbá megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítőt is biztosítanak nekik. A felügyelő tanároknak kötelező a védőmaszk használata, a diákoknak az írásbeli ideje alatt csak ajánlott.