2022. január 22. szombat

Mindenkit megkeres a kormány


Itthon - 2021. december 3.
szerző: SH

A következő másfél hónapban minden településen lesz oltási akciónap – mondta Orbán Viktor az állami rádióban tartott beszéde során.

A miniszterelnök elmondta, hogy az elmúlt szűk két hétben egymillió oltást adtak be az oltási kampány során, ebből 800 ezer volt a megerősítő, harmadik oltás, míg 115 ezer első oltás történt. Eddig harmadik oltását 2,6 millió embert vette fel.

Közölte: mivel az első és második oltás hatékonysága hat hónap után csökken, a kormány azt tervezi, hogy mindenkit meg fog keresni személyesen – e-mailben, sms-ben, levélben is – akinek lejár a védettségi ideje, és megkéri őket, hogy vegyék fel a harmadik oltást. Kijelentette, hogy a harmadik oltással a védettségi szint ismét 90 százalék fölé emelhető.

Az omikron vírusvariánsról Orbán Viktor azt mondta: a tudományos közösségnek nincs még általánosan elfogadott álláspontja arról, hogy ez mennyivel veszélyesebb és mennyivel terjed gyorsabban, ugyanakkor úgy látja, hogy az első-két nap ijedtsége nagyobb volt, mint amit az új variáns ereje indokolt.