Mintegy háromszázmillióból korszerűsítette eszközeit a siklósi kórház


Helyi hírek - 2024. március 21.
szerző: SH

siklosi-korhaz-bejarat

A Siklósi Kórház befejezte az ellátás korszerűsítését célzó pályázatának megvalósítását. Az Európai Unió által támogatott projekt közel 294 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósult meg.

A gép, műszerbeszerzések fő célja a betegségek korai diagnosztizálása, ezáltal a későbbiekben kialakuló szövődmények, társbetegségek megelőzése, a fekvőbeteg ellátásba történő továbbküldések csökkentése, a várakozási idő minimalizálása, és a betegelégedettség növelése volt.

A beruházás további célja volt, hogy javuljon a járóbeteg szakellátás minősége, valamint az is, hogy a betegek egyenlő eséllyel juthassanak hozzá az egészségügyi szolgáltatáshoz a térségben.

A projekt során összesen 37 orvosi műszer, valamint 35 informatikai eszköz került beszerzésre 274 millió forint uniós támogatásból. A berendezések, műszerek, segítségével javult az ambuláns ellátás hatékonysága, a szükséges vizsgálatokat magasabb minőségben és rövidebb idő alatt lehet elvégezni, a korszerűbb eszközöknek köszönhetően pedig pontosabb diagnózis állítható fel. A készülékekkel a betegellátás gyorsabb, pontosabb lesz, a szakdolgozók leterheltsége pedig csökken.

A Szemészet, Röntgen, Reumatológia, Kardiológia, Belgyógyászat, Pulmonológia, Laboratórium, Nőgyógyászat, Urológia, Sebészet, Diabetológia, Gasztroenterológia, Fizioterápia, Neurológia, Ultrahang és a Gyógytorna osztályt is érintő beszerzések új eszközei között megtalálhatóak egyebek mellett diagnosztikai ultrahangkészülékek, mobil röntgen, videoendoszkópos műszer-összeállítás, fizikoterápiás berendezések, hőlégsterilizátorok, szemészeti műszerek is.