Mintha nem is ősz lenne: megjött a hétvégi előrejelzés


Régió - 2021. szeptember 10.
szerző: SH

var-naplemente-por

Egy anticiklon alakítja térségünk időjárását, eseménytelen hétvége elé nézünk. Szombaton és vasárnap is hűvös hajnalokra valamint délről érkező meleg légtömegre számíthatunk. A Meteo Mecsek csapata vasárnap néhány felhőt is ígér, de esernyőre nem lesz szükség.

Szombat reggelre a hőmérséklet 9-11 fokig hűl, napos idő várható, de néhol kialakulhatnak köd és párafoltok, de azok a délelőtt folyamán feloszlanak. A délkeleti szél mérsékelt lesz.

Délután folytatódik a zavartalan napsütés, a délkeleleti szél mérsékelt marad. A hőmérséklet maximuma 26-28 fok között alakul. Érdemes este vastagabban öltözködni, ugyanis a hőmérséklet a naplemente után gyorsan csökkenni kezd.

Siklós térségében is reggel előfordulhatnak ködfoltok, de összességében derűs idő lesz a jellemző. Délután folytatódik a derű, szinte egy felhő sem lesz az égen. A hőmérséklet reggel 8-10, délután 25-27 fok között alakul. A délkeleti szél egész nap mérsékelt marad.

Vasárnap reggelre a hőmérséklet 9-11 fokig csökken, és az előző napokhoz hasonlóan, néhol köd és párafoltok is előfordulhatnak, melyek kora délelőtt feloszlanak. Az északi szél gyenge lesz, egész nap derűs időre számíthatunk.

Délután folytatódik a jobbára napos idő, de ezen a napon már megnövekedhetnek a gomolyfelhők is, de csapadék nem várható. A hőmérséklet maximuma 26-28 fok között tetőzik. Az északi szél mérsékelt lesz. Érdemes este megint vastagon öltözködni, ugyanis naplemente után gyorsan visszahűl a levegő.

Siklós térségében is a reggeli órákban köd és párafoltok képződhetnek, melyek gyorsan feloszlanak. A délutáni órákban igen kellemes, szinte koranyári időnk lesz. Többnyire a napé lesz a főszerep, de délutánra megnövekedhetnek a gomolyfelhők, de csapadék nem várható. A hőmérséklet reggel 9-11, délután 26-28 fok között alakul.