2022. január 22. szombat

Modern Siklós 2030 – körforgalom, szökőkút és új emlékmű is kerülhet a kereszteződésbe


Helyi hírek - 2021. november 11.
szerző: SH

A terület első látványterveit közmeghallgatáson mutatták be.
A terület első látványterveit közmeghallgatáson mutatták be.

Számos fejlesztési elképzelés, terv szerepel a Modern Siklós 2030 programban. A város önkormányzata a következő fejlesztési időszak pályázati lehetőségeit figyelembe véve olyan, többek közt infrastrukturális terveket sorakoztat fel, mely vonzóbbá, elfogadhatóbbá teszi a települést mind a benne élők, mind az ide települt vállalkozások számára.

A 2021-2027 között hozzáférhető, európai uniós célkitűzések elve mentén felhasználható támogatásokból megvalósuló projektek első kiírásai már megjelentek. Siklós kész tervekkel rendelkezik, mely számos közterülettel, intézménnyel összefüggő beruházást tartalmaz.

A Széchenyi Terv Plusz köré épülő fejlesztésekről Riegl Gábor a közmeghallgatáson beszélt. A polgármester több mint egy tucat nagyszabású pályázati lehetőséget ismertetett, melyek beadására a következő hónapokban készül Siklós és amelyek oldalunkon mutatunk be.

A támogatások elnyerése esetén megvalósuló fejlesztések sorában említésre került a Gyűdi utca és Harkányi út kereszteződésének kérdése is. Ha a támogatást megítélik Siklós számára, a Szolgáltatóház épületének külső-belső megújítását is magába foglaló projekt egy körforgalom építése mellett a közterület burkolatának, parkolóinak és zöldfelületeinek átalakítását is jelenti.

A pályázat a Szolgáltatóház teljes felújításán túl egy magas minőségű közpark kialakítását célozta meg, mapvitorlákkal, zöld pihenőszigettel, de az új tér mellett egy különleges, díszvilágítással ellátott vízjátékot bemutató szökőkút megépítését valamint egy új ’56-os emlékmű felállítását is tartalmazza.