2021. április 13. kedd

Mojzes: koncepcióra, felelősökre, egyensúlyra van szükség Siklós sportjában


Helyi hírek - 2017. november 29.
szerző: SH

mojzes-tamas-2

Nincs sportkoncepciója a városnak – mondta lapunknak Mojzes Tamás. A korábban versenymedence építését is támogató kormánypárti városvezető jelezte, annak ügyét már nem tudja felelősen képviselni, a sportcélú támogatások terén pedig leszögezte: a városnak nincs sportkoncepciója.

Oktatás, kultúra, sport – ezt a három beavatkozási területet külön megjelöltem, amikor a siklósiak bizalmából mandátumhoz jutottam 2014 őszén – emlékezett Mojzes Tamás. A képviselő hozzátette, tartja is magát ehhez, hiszen minőségi oktatás, színes kulturális- és sportélet nélkül nem beszélhetünk élhető, fejlődő városról.

A sport terén ezért is támogattam, hogy önkormányzati hozzájárulással városunkhoz méltó sportlétesítménnyel gazdagodjunk a sportpálya megújításával, jó hír az is, hogy életük korszerűsítsék végre a Kanizsai sportcsarnokát is. Azt, hogy vizsgáljuk meg egy versenymedence kialakításának a lehetőségét a szakági szövetség bevonásával magam vetettem fel, látva a helyi úszósport sanyarú helyzetét, mely paradox módon a siklósi fürdőberuházáshoz köthető, hiszen azóta nincs versenymedencéje városunknak, úszóink kénytelenek más településeken vagy a siklósi gimnázium tanmedencéjében gyakorolni. Nagy hibának tartom, hogy anno erre nem gondoltak a döntéshozók – fogalmazott.

Közölte: személyes kapcsolata révén sikerült meghívni az úszószövetség akkori elnökét, de időközben váltás történt a sportág vezetésének az élén. Ez a fejlemény, valamint a fürdő üzemeltetője és a város vezetése közötti nehézkes kommunikáció, a tisztázatlan viszonyok egyelőre nem tették lehetővé, hogy orvosolni tudják ezt a múltbéli hibát. Sajnálatosnak tartom ugyanakkor, hogy az új elnökkel történt városi kapcsolatfelvétel során észrevételeimet nem vették figyelembe, abba egyáltalán nem vontak be, így felelősen már nem tudom képviselni ezt a nemes ügyet - mondta, hozzátéve: természetesen drukkol azért, hogy dr. Marenics János és csapata sikerrel járjon, hiszen ez városunk és úszóink érdeke.

Kérdésünkre, miszerint a polgármester és csapatát az egyeztetések során harmadik félnek tekinti-e, illetve az egyeztetések ezentúl hány szálon folynak a versenymedence ügyében, részletezte: a medence mérete, jellege, fenntartása kérdésében látja máshogy a kérdés kezelését, ezért nem tudja már felelősen képviselni ezt az ügyet.

Itt jegyzem meg, hogy a jelenlegi aránytalanságokat felszámolva egyensúlyt teremtve Siklós sportjában eljött az idő, hogy sportkoncepció készüljön. Ne érzésre, hanem tények, eredmények alapján támogassuk műhelyeinket egy kiforrott koncepció szellemében döntsük el, hogy milyen mértékben részesülhetnek a rendelkezésre álló városi keretből és mindenekelőtt legyen végre jövőképe a siklósi sportolóknak – fogalmazott, jelezve, ehhez felelősre is szükség van, az illetékes bizottság hatáskörén túlmutatóan. Ezt korábban több ízben jeleztem, de nem volt foganatja, ismételten meg fogom tenni, mert szívügyem Siklós sportja – zárta szavait.