Műtőblokk és fogászati klinika is épül Pécsen


Gazdaság - 2022. február 23.
szerző: SH

Hoppál Péter; Kővári János; Kásler Miklós a PTE sajtótájékoztatóján. Fotó: Soós Lajos
Hoppál Péter; Kővári János; Kásler Miklós a PTE sajtótájékoztatóján. Fotó: Soós Lajos

Uniós és hazai forrásból több mint hétmilliárd forintból új fogászati klinika épül Pécsen, új műtőblokkot építenek, fejlesztik a gyermekpszichiátriát, a gyermekek sürgősségi ellátását, az idegsebészeti klinikán pedig műtőfelújítás és eszközbeszerzés történt.

Az intézmény szerdai sajtótájékoztatóján ismertették, csaknem egymilliárd forintból műtőt újítottak fel és műszereket szereztek be a Pécsi Tudományegyetem Idegsebészeti Klinikáján. A beruházásnak köszönhetően az agyi és gerincbetegek műtéti ellátása világszínvonalú lesz.

Mintegy 1,2 milliárd forint értékben fejlesztették a gyermek- és ifjúságpszichiátriai, addiktológiai és mentálhigiénés ellátórendszert, ennek köszönhetően az eddig 15 ágyas egység helyett önálló, 25 ágyas gyermekpszichiátriai részleget hoztak létre, amelyet márciusban adnak át.

Korszerű műtőblokk épül a József Attila utcában is mintegy 2,5 milliárd forintos uniós forrásból, melynek keretében három korszerű műtőt alakítanak ki, emellett átalakul a gyermeksebészeti osztály, nagyobb és modernebb gyermekbarát kórtermek épülnek.

Mintegy 2,6 milliárd forint uniós forrásból új, korszerű és gazdaságosan fenntartható ötemeletes, 2750 négyzetméteres Fogászati Elméleti és Klinikai Tömb épült, továbbá mintegy 400 millió forintból korszerű eszközöket szereztek be.