Nagy Csaba: a nemzetbiztonsági szempontok szorosabb koordinációjára van szükség


Itthon - 2024. február 28.
szerző: SH

nagycsabaogy

Oroszország két éve támadta meg Ukrajnát, az európai kontinensen ismét nyílt háború pusztít – mondta térségünk országgyűlési képviselője kedden a Parlamentben, vezérszónoki felszólalásában, melyben a nemzetbiztonsági érdekeket helyezte előtérbe.

Emlékeztetett, Magyarország szerint a konfliktusnak nincs katonai megoldása, a háborút nem kiterjeszteni kell, hanem véget vetni annak – hangoztatta, hozzátéve ugyanakkor, Ukrajna szuverenitásának megőrzése Magyarország elemi érdeke.

Mint kitért rá, az állandósult konfliktusok rávilágítanak arra, hogy Magyarországnak minden lehetséges eszközt igénybe kell vennie, amely hozzájárul az ország és a magyar emberek biztonságához. Ezért a nemzetbiztonsági szempontok szorosabb koordinációját lehetővé tévő megközelítésre van szükség – mutatott rá, jelezve, a Fidesz frakciója támogatja a miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadó tisztségének létrehozását lehetővé tevő módosításokat.

Mint ismertette, a miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadója a politikai igazgatójához hasonló jogállást fog betölteni.