Nagy Csaba: átlagosan évi 70 ezer forint emelést kapnak a nyugdíjasok


Helyi hírek - 2023. szeptember 30.
szerző: SH

idosek-tmg

Péntek este a Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnoka adott otthont annak az időseknek szóló ünnepségnek, melyet a város önkormányzata és a siklósi szociális alapszolgáltatásban dolgozók hagyományteremtő szándékkal hívtak életre.

Nagyszüleinktől, dédszüleinktől három dolgot is kaptunk: az életet, az otthonunkat és a városunkat, valamint a hitet és az erkölcsöt, azt a tapasztalatot, mely bennünk még nincs meg, csupán irányt tudunk venni – mondta Riegl Gábor megnyitó beszédében. Siklós polgármestere rámutatott: az idősek által őrzött értékek képezhetnek hidat a generációk között, melyet meg kell őrizni, hiszen pótolhatatlan.

riegl gábor megnyitója az idősek napján

 

Az önkormányzat szociális támogatása mellett kormányzati intézkedések is segíti az idősebb korosztályt – összegezte Nagy Csaba. A térség országgyűlési képviselője a január elsejétől esedékes újabb nyugdíjemelésre mutatva részletezte, hogy az egy átlagos, 170 ezer forintos ellátás esetében összességében éves szinten majdnem 70 ezer forintot jelent. Nagy Csaba emlékeztetett, hogy emellett novemberben esedékes a tizenharmadik havi nyugdíj is.

Az országgyűlési képviselő az idősekkel szembeni gondoskodás kormányzati aspektusában kiemelte, hogy az igényléstől számított három hónapon belül minden 65 év feletti alanyi jogon, ingyenesen és díjmentesen megkapja azt a karórát, melyet viselve bármikor segítséget tud hívni. A Gondosóra diszpécserei a nap 24 órájában tartanak ügyeletet, és ha a viselője megnyomja a gombot, segítséget küldenek hozzá.

 

nagy csaba megnyitója az idősek napján