Nagy János Siklóson – az elhibázott szankciók újabb válságot idéznek elő


Régió - 2022. november 16.
szerző: SH

nagyjanos-siklos

Az Európai Unió rossz szankciós válaszokat adott az ukrajnai háborúra – szögezte le Nagy János Siklóson tartott előadása alkalmával. A Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár Nagy Csaba térségi országgyűlési képviselő vendége volt szerda délután az ismeretközpont nagytermében.

A rossz szankciós válaszok újabb válságokat idéznek elő, így az unió előtt egy újabb gazdasági recesszió áll – fogalmazott az államtitkár hozzátéve, ezért is fontos elérni, hogy Brüsszel ne vessen ki újabb korlátozásokat Oroszországgal szemben.

Nagy János a Siklósi Hírek kérdésére részletezte: amikor bevezetnek egy újabb szankciót, az fél évre szól, ezt követően azokat újra értékelik és belátásuk szerint meghosszabbíthatják. Magyarország abban reménykedik, hogy felhozva az érveket és ellenérveket a szankciókkal szemben az uniós döntéshozók elgondolkodnak, és normalizálni lehet ezt az eszkalációs spirálba került politikát.

Ennek egyik legfontosabb eszköze a nemzeti konzultáció, amit ha elég sokan töltenek ki online vagy küldenek vissza, hatással lehet a brüsszeli bürokratákra.