Néhány jel a kormánytól arra, hogy szeptemberben nem jön komoly lezárás


Itthon - 2021. augusztus 17.
szerző: SH

A pápa szeptember közepi látogatása, a hónap végi vadászati világkiállítás mind azt jelzik előre, hogy nem várhatóak komoly lezárások az ősz első hónapjában. Egy kormányközeli ügynökség nyilatkozata szerint a tavaszra tervezett rendezvények pedig pörgő vendéglátóipart és működő légiforgalmat feltételeznek.

A belföldi turizmussal kapcsolatban a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetője jelezte: az ünnepi hétvégén megtelhet a főváros turistákkal, ám utána is fontos cél, hogy fellendüljön Budapest idegenforgalma.

Guller Zoltán megjegyezte, a belföldi vendégek menthetik meg a főváros idegenforgalmát, amiben az augusztusi nagyszabású állami ünnepség is segíthet. Abban bízik, hogy a nemzeti ünnepet követő programok is hozzájárulnak majd a fővárosi idegenforgalom bővüléséhez; várakozása szerint a nemzetközi eucharisztikus kongresszus, a vadászati világkiállítás, a késő ősszel tervezett MTV Europe Music Awards, a Bocuse d’Or jövő márciusban esedékes európai döntője a légi forgalmat, vagy a szállodahajók népszerűségét is fellendíthetik.