Nem ad 480-as áron üzemanyagot a siklósi Avia kút


Helyi hírek - 2022. november 18.
szerző: SH

avia-siklos-csak-hatosagi-aron

Nem ad hatósági áron üzemanyagot a siklósi Avia kút – jelentette be döntését közösségi oldalán a kormány intézkedéseire is utalva. A helyszínen már a készlethiányt állítják be okként.

A 480-as hatósági ár megtette jótékony hatását – írja a siklósi Avia benzinkút közösségi oldala. Az állomás péntektől erre, és még “néhány egyéb más körülményre” hivatkozva nem ad kedvezményes áron benzint, kizárólag piaci áron tudja kiszolgálni az ügyfeleket. A csütörtök esti bejegyzést pénteken a benzinkút munkatársai nem erősítették meg, lecsapták a telefont, így nem derülhetett ki, hogy az egyéb ok valóban a kormánnyal szembeni dac, vagy csak e köntösbe bújtatott készlethiány.

Siklósi Avia benzinkút posztja 2022 november 18-án

Mint állítják, beszállítójuk is piaci áron tudja biztosítani csak az ellátásukat, ami értelmezésük szerint számukra is csak piaci áron való értékesítést jelent. Ugyan nem tértek ki az érintett üzemanyag fajtájára illetve arra, hogy mit is jelent a piaci ár, de posztjukban egyértelművé tették, elérhető a 95-ös alap és prémium benzin illetve valamilyen dízel üzemanyag is, ám azok csak piaci áron tankolhatóak, amíg nem történik valami változás. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! Előre megyünk, nem hátra… – teszik hozzá.

A helyszínen már nyoma sincs a gúnynak, a valóság is mást mutat: a 480-as világító ártábla árnyékában a kiírás ugyan valóban arról tanúskodik, hogy “csak piaci ár”, de a kútoszlopok alap üzemanyagain készlethiány tábla ficeg.

Megkerestük a vállalatot, hogy megtudjuk, rendelkezik-e hatósági áron értékesíthető készlettel a siklósi Avia kút.

 update  a kút cikkünk megjelenése után egy literre korlátozva határozta meg a hatósági áron vásárolható mennyiséget, ezzel megoldva néhány jogszabályi ellentétet, de érdemben nem szolgálva ki az autósokat.

Készlethiány tábla a siklósi Avia benzinkúton 2022. november 18-án