2021. február 24, szerda

Nem keresik tovább az erdőből segítséget kérő férfit és három gyermekét


Régió - 2021. január 18.
szerző: BK

telefon-erdo

Egy horvát férfit és három gyermekét keresték csütörtökön nagy erőkkel Alsószentmárton környékén, mert mielőtt lemerült a telefonjuk segítséget kértek, hogy nem találnak ki az erdőből.

Január 14-én 16 óra 34 perckor egy horvátul beszélő férfi tett bejelentést a rendőrség ügyeletére arról, hogy három gyermekével eltévedt az erdőben. A rendőrök a bejelentést követően azonnal megkezdték a keresésüket az alsószentmártoni torony hatókörzetében, azonban a kutatás semmilyen eredményre sem vezetett.

Mint a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közölte a Siklósi Hírekkel, a rendőrséghez a személyek eltűnésével kapcsolatban azóta sem érkezett bejelentés, sőt, személyazonosságuk a széleskörű adatgyűjtést követően sem volt megállapítható.

A rendőrök az adott területet és annak tágabb környezetét többször is ellenőrizték, majd a keresést január 15-én a késő délutáni órákban befejezték.

Mivel a helyiek közt felmerült, hogy valaki szélhámoskodott, rákérdeztünk erre is a hatóságoknál. A rendőrség közölte, hogy az esettel kapcsolatban ilyen eljárás nem indult. Leszögezték: a kutatásban résztvevők a lehetséges intézkedéseket megtették, de a határ közelsége miatt az is felmerült, hogy a segélyhívás esetleg horvát területről érkezett. A bejelentésről értesítették a horvát hatóságokat is.