2021. június 12. szombat

Nem lesz felhőtlen a hétvége


Régió - 2021. június 11.
szerző: SH

felhok-nap

Változóan napos időre számíthatunk hétvégén. A szombaton érkező hidegfront néhány fokos lehűlést hoz a hét utolsó napjára – ígéri a Meteo Mecsek csapata.

Szombaton eleinte sok napsütésre számíthatunk, majd délutántól kissé megnövekszik a gomolyfelhőzet, amelyből egy-két helyen zápor, zivatar is előfordulhat. Az északnyugati szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg megerősödik. A hőmérséklet reggel 16-17, délután 27-28 Celsius körül alakul. A késő esti órákban északnyugat felől egy hidegfront éri el a térséget, a szél megerősödik, és többfelé alakulhat ki zápor, zivatar.

Siklós környékén napos idő lesz, délután kevés gomolyfelhővel. Kis eséllyel zápor, zivatar is kialakulhat. A hőmérséklet nyáriasan alakul, reggel 17, délután 28 fok várható. Késő este az érkező hidegfront hatására megerősödik a szél és záporok, zivatarok is lehetnek.

Vasárnap a hajnali órákban az átvonuló hidegfront felhőzetéből még kialakulhat zápor, zivatar, majd felszakadozik a felhőzet. A hőmérséklet reggel 17-18 fok körül alakul. Délelőtt napos idő lesz, majd a megnövekvő gomolyfelhőzetből egy-két helyen futó záporokra is számítani kell, de számottevő mennyiség nem valószínű. Az északnyugati szelet időnként erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet csúcsértéke a szombatihoz képest pár fokkal alacsonyabban, 25 Celsius körül alakul.

Siklós környékén hajnalban még eshet, majd felszakadozik a felhőzet. Nap közben a felhőátvonulásokból jelentéktelen zápor előfordulhat. Az északnyugati szelet időnként erős lökések kísérik. A hőmérséklet reggel 18, délután 25°C körül alakul.