Novemberben még kétszer viszik el a zöldhulladékot


Helyi hírek - 2022. november 3.
szerző: SH

zoldhulladek-zsakban

Az elhúzódó ősz miatt késik a kerti munkálatok vége is, mellyel gondot jelenthet a fák későn lehulló és összegyűjtött lombja, a kertek sokáig halogatott munkálataiból származó zöldhulladék. 

Az éves terv szerint novemberben még kétszer szállítja el a Dél-Kom a zöldhulladékot, a Városgondnokság pedig lombgyűjtő ketrecekkel segít.

A Városgondnokság Siklós szinte valamennyi részében – összesen negyven – lombgyűjtő ketreceket helyezett ki – tájékoztatta a Siklósi Híreket Hirdi Attila. A városüzemeltetésért felelő alpolgármester hozzátette, a gyűjtés mellett lombszívóval is dolgoznak az utcák tisztításán.

 

A Dél-Kom még kétszer szállít

Zöldhulladéknak csak legfeljebb 5 centi átmérőjű és egy méter hosszú ágak, a lenyírt fű és a lehullott levelek helyezhetőek ki. Az elszállítás feltétele, hogy az ágak kévébe legyenek kötve, melyhez kizárólag lebomló zsineg használható – műanyag és fém drót nem -, a fűkaszálék és a falomb pedig átlátszó műanyag zsákban kerüljön kihelyezésre.

Fontos, hogy a kukák mellé már november 16-án és november 30-án a kora reggeli órákra helyezze ki mindenki a kizárólag zöldhulladékot tartalmazó zsákokat, és az kommuniális hulladékot ne tartalmazzon.

A ketrecekbe vagy azok mellé más hulladékot nem szabad helyezni, a gyűjtőjárat azokat nem viszi el.

A zöldhulladék leadására a hulladékudvarokban is van lehetőség; külön térítés nélkül éves szinten háztartásonként összesen legfeljebb 800 kilogrammot vesznek át.