Őri László: október 23-án az utolsó magyar mérföldkőre tekintünk vissza


Helyi hírek - 2022. október 24.
szerző: SH

okt23faklyas

Példákkal állnak elénk 1956 hősei, amikor egy kizsákmányolt ország polgáraiként felálltak, és azt mondták, elég! – emelte ki Riegl Gábor a siklósi várban tartott megyei megemlékezésen.

A város polgármestere ünnepi beszédében kifejezte: napjainkban is meg kell találnunk annak a módját, hogy miként éljük túl ezt a mindenki számára is nehéz időszakot. Az összefogás most semmiképp sem süllyedhet a jelszavak és az üres frázisok szintjére, sokkal inkább jelentse nekünk azt, amit 1956-ban előrelépőknek. A forradalom emlékezete elengedhetetlen eszköz, hogy nyitottan és őszintén tekinthessünk mi is a jövőnk felé.

Őri László Siklóson 2022. október 23-án dr. Őri László Siklóson 2022. október 23-án

A mi erőnk az élni akarás, a magyar megmaradás törvénye, a nemzeti önbecsülésünk. A mi erőforrásunk az Isten, haza, család hármasában és a történelmi mérföldköveinkben rejlik – mondta dr. Őri László az ünnepség alkalmával. A Baranya Megyei Önkormányzat elnöke rámutatott, hogy október 23-án az utolsó magyar mérföldkőre tekintünk vissza.

Az október 23-i ünnepi műsort – melyen a Dolce Hegedűegyüttes és a Tenkes Vegyeskar működött közre és a Székelyudvarhelyi Református Kollégiumot is képviselték diákok – a Táncsics Mihály Gimnázium növendékei adták. A megemlékezés szerves része volt a korábbi esztendőben hagyományteremtő szándékkal megszervezett fáklyás felvonulás, mely idén a vár udvarából indult az önkormányzat épülete előtt lévő emlékmű érintésével a temető emlékhelyéig.