Több ponton változik a parkolási rendelet


Helyi hírek - 2022. december 1.
szerző: SH

parkolozona

Változik a belváros parkolási időkorlátja, drágulnak egyes óradíjak és jön a napijegy – elfogadta a város képviselő-testülete azt a módosítást, mely január első hetében lép érvénybe.

Januártól változik a belvárosi parkolóhelyekre vonatkozó időkorlát, így már nem egy, hanem legfeljebb két órát állhat egyhelyben a díj ellenében parkoló jármű. A változtatásra azért volt szükség, mert problémaként jelentkezett egyes szolgáltatók kapcsán – mint a kozmetikus, fodrász, vendéglátó helyek – az időkorlát rövidsége.

Az első díjzónában a személygépkocsik továbbra is negyedórára 90, egy órára 350 forintért állhattak majd meg, de a második zóna 80 és 240 forintos díja 80 és 320 forintra változik. A harmadik zóna negyed- 40 és egészórás 160 forintos díja 70 és 240 forintra emelkedik. A parkolóbérletek árai nem változnak.

Jönnek a napijegyek: a kórház és vár parkolójában ha valaki négyórányi időtartamra vesz jegyet, akkor a parkolóautomata már automatikusan napijegyet állít ki.

A változásokhoz a parkolóautomatákat is fel kell programozni, melyre január első hetében kerül sor és amit a Vecosys Kft. végez hozzávetőlegesen 260 ezer forintért.