2021. február 24, szerda

Orbán: SZJA-mentességet kapnak a 25 év alatti fiatalok, jó megoldás a kínai vakcina


Itthon - 2021. január 15.
szerző: SH

Fotó: Mohai Balázs
Fotó: Mohai Balázs

Legkésőbb 2022. január első napjától teljes jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak – jelentette be Orbán Viktor az állami rádióban. Az államfő a kínai vakcina mellett is érvelt.

A miniszterelnök közölte, hogy ez körülbelül 130-150 milliárd forintba kerül, de fontosnak tartja, hogy a nyugdíjasok után – akiknél megkezdték a 13. havi nyugdíj visszaépítését – a fiatalok is kapjanak egy komoly lehetőséget. Hozzátette, az átlagfizetésekig érdemes megadni a teljes adókedvezményt a fiataloknak.

A miniszterelnök a kínai oltóanyag mellett szólva ismét megjegyezte, jóval nagyobb az oltókapacatiásunk, mint ahány vakcinánk van, vele pedig még a nyár előtt is visszakaphatjuk az életünket.

Az elmúlt napokban a kormányzati kommunikáció is egyre inkább kezdte előtérbe helyezni és előnyösen mutatni be a lehetőséget, hogy az uniós közösséget nem érintő beszerzés mellett alkalmazható az európai normák szerint nem is elfogadott oltóanyag.

Számtalanszor hangsúlyozták, hogy az oltás nem kötelező, önkéntes. Arról, hogy milyen hátrányt szenved aki nincs beoltva még nem tudni.