Őri László: Siklós jó példája az erős és összetartó közösségnek


Helyi hírek - 2023. január 22.
szerző: SH

vesszoszenteles-2023-megyespuspok

Vasárnap délután az Akasztófa-dűlő keresztje adott otthont annak a helyi hagyománynak, mely keretén belül megáldotta Felföldi László megyéspüspök a Siklósi szőlősgazdák vesszőit.

Egy éve, a tavalyi Vince napon vettük át azt a deklarátumot, melyen a Baranya Megyei Értéktár Bizottság megyei értékké emelte a siklósi Vince napot – emlékeztetett Riegl Gábor. Siklós polgármestere bejelentette: 2023 június 10-én lesz annak a rendhagyó, egész nyarat átölelő Siklósi Szalonnak a megnyitója, mely Siklós és Villány összefogásával valósul, témája pedig a szőlő és a bor lesz.

A magyar kultúrának mindaz része, ami minket itt a Kárpát-medencében magyarrá tesz; hagyományaink, szellemi örökségünk, gasztronómiai értékeink – fogalmazott Őri László. A megyei közgyűlés elnöke a siklósi eseményre rámutatott: ha a siklósi Vince nap hagyományát őrizzük, erőt a következő évek, évtizedek közösséget megtartó és erősítő építkezéseihez is. Hiszen olyan időket élünk, amikor azok a közösségek tudnak gyarapodni és erősödni, melyek erősek és összetartóak – ennek pedig Siklóson jó példáját látjuk.