Óriásrendezvénnyé olvasztanák a fesztiválokat, kiderült az is, kik lépnek fel nyáron


Helyi hírek - 2018. február 27.
szerző: SH

csirke-szinpad-koncert

Beolvasztanák a Csirkepaprikást a Várfesztiválba, a színházi esték pedig egy teljes heti programsorozattá fejlődne. A közművelődési feladatokkal is megbízott várkapitány a nyári tervek között azt is elárulta, ez utóbbin kik lennének a legnagyobb fellépők. 

Mint arról korábban beszámoltunk, márciustól a várhoz fog tartozni a művelődési ház. Az intézmény leendő vezetője a kibővült feladataival kapcsolatban jelezte, nem szeretné, ha ott megszűnnének a programok, ugyanúgy visszaadná azt a siklósiaknak, mint ahogy a várat – fogalmazott. Hozzátette, nagyobb rendezvények mellett önképző köröket, szakköröket is szerveznének illetve élesztenének újra, a siklósiak számára nem kizárt, hogy térítésmentes rendelkezésre állással, hiszen – mint fogalmazott - ezért van ez az intézmény.

A kávézó rendezvényeken való kinyitása, nyári időszak üzemeltetése vagy bérbe adása a későbbiekben realizálódik – derült ki. A leendő vezető nagyobb hangsúlyt fektetne a dzsámira is, mely látogatószámának növelését is célul tűzte ki.

 

Többet adna a fesztivál

A Csirkepaprikás Fesztivál egy kicsit elfáradt – fogalmazott Szentgyörgyváry Péter városiak véleményére mutatva. Hozzátette, minden város arra törekszik, hogy egy fesztivállal megmutassa azt, amije van. Siklósnak ez a vár, a két rendezvény összeolvasztásával pedig a vendégek is többet kapnának az ntézmény kedvező gazdálkodási lehetőségei mellett. Mint jelezte, folynak az egyeztetések, ami során a fúvósok ismét főszerepet vállalhatnának a fesztivál első napján. Színvonalas és a siklósiaknak is szól – összegezte a koncepciót a várkapitány.

Az augusztus első harmadában tervezett fesztivállal kapcsolatban Balázs Csaba árulta el, a helyieknek jelentős kedvezményekkel készülnek a szervezők.

A rendezvények sorában a Várszínházi esték kapcsán a képviselő-testületnek a költséghatékonyságról beszélt Szentgyörgyváry Péter, amikor közölte: a rendezvénysorozatot egy hétre sűrítenék be, minden estének más-más témát adva. Színdarab, operett és egyéb nagy zenekarok mellett az Edda és a L’art pour L’art is a nyári fellépők között lesz. A fesztivál fellépőiről még nem tudni.