Örülhet a fürdőváros, megteltek a szállodák


Harkány - 2015. július 22.
szerző: SH/HH

furdofesztivalmolino

Pénteken veszi kezdetét a huszonkettedik Harkányi Fürdőfesztivál. Már a nulladik napon is humoristák veszik birtokba a Lepke medence melletti mobil színpadot, a fesztivál három napján pedig több, mint száz program mellett a 7D mozi kamionja és a Coca Cola Strandparty is a fürdőbe költözik.

Harkányban sokan terveznek hosszú hétvégét, legalábbis erre engednek következtetni a nagyobb szállodák foglalásai: már alig találni szabad szállást, többen kitehették a megtelt táblát is. Az idei rendezvényt az elmúlt évtized talán legnagyobb érdeklődése kíséri.

A fesztivál nulladik napján – csütörtökön – a jókedvvé a főszerep. 15 órától ugyanis Kuli Bálint mellett Kővári Máté a Csillag születikből és Fülöp Viktor a Comedi Centralról szórakoztatja a közönséget, de itt lesz a rádiókabaré két sztárja, Hajdú Geri valamint a Morning Showból, a Frizbiből és a Muzsika TV-ből ismert Polgár Peti is.

A megnyitó pénteki napján a Spinning és TRX bemutató valamint edzések mellett egészségügyi szűrések és tanácsadás, frissítő masszázs bemutatók, játszóház és kreatív foglalkozás, óriás társasjáték, vízi játékok, vízi torna, Ribizli bohóc, Beach Fittness, Natur Aqua – Shake Aerobik, terráriumi bemutató, Zumba, Aqua Fittness, a Harka Néptáncegyüttes hagyományőrző műsora és szauna ceremónia, valamint a három napra kitelepülő 7D mozi ad állandó elfoglaltságot kicsiknek, nagyoknak, családoknak, gyógyulni vagy bulizni vágyóknak. A pénteki koncerteket Kasza Tibi nyitja, akit Janicsák Veca követ, majd a Unique után Pál Dénes veszi birtokba a deszkákat, az estét Dj Figi retro diszkója zárja.

Szombaton kicsit nagyobb lesz a nyüzsgés: indul a Csobbanj Európával nemzetközi őrület, az előző napi állandó programok kangoo bemutatóval és edzéssel valamint az elmaradhatatlan Vizes pólós mell és pocak szépségversennyel bővül ki. Szombaton költözik a fürdőbe a Coca Cola strandpartyja is, kalandparkot, kreatív sarkot, Varró Gyulás aerobikot, és Tequila kupát hozva. A zenéről Dj Zombi gondoskodik. A második nap koncertjei között a Brass & Roll együttest majd a helyi erőt, a Csak Apa Kedvéért formációját láthatjuk, akiket JJ-Midnight – Queen Celebrating koncertje követ. Az estét egy jól ismert hang, Cintula zárja retró diszkóval.

Kevesebb program vasárnap sem lesz, sőt, este Farkas-Jenser Balázs és a Halott Pénz koncertjével zárjuk a négynapos kavalkádot.