Őszre megújul az egészségügyi alapellátás Harkányban


Harkány - 2015. június 20.
szerző: SH/HH

egeszseghaztabla

A július elejétől szeptember végéig tartó munkálatok keretében az egészségház nyílászáróinak cseréje és az épület akadálymentesítése is megvalósul. Új burkolat mellett új autót is kap az ügyelet, valamint a rendelőket is új eszközökkel szerelik fel.

Összesen 56 millió forintból újul meg Harkányban az egészségügyi alapellátás. Az egészségház kivitelezésére a képviselő-testület korábbi döntésének megfelelően három cég nyújtott be árajánlatot – mondta Albrecht Ferenc, a harkányi önkormányzat műszaki osztályának vezetője.

A pályázatok elbírálása után a pécsi Coordinátor Zrt. 47,585 milliós és az ipacsfai Axis-Bau Kft. 36,953 millió forintos munkavégzésre vonatkozó ajánlatát találták érvényesnek, míg a pécsi Begovácz és Társa Kft. ajánlatát érvénytelenné nyilvánították, mert nem felelt meg a szerződés teljesítéséhez szükséges alkalmassági követelményeknek – mondta az osztályvezető, aki ennek ajánlati összegét nem jelölte meg.

A fürdőváros képviselő-testülete a bíráló bizottság határozatának megfelelően döntött, miszerint az Axis-Bau Kft. fogja az egészségház felújításának munkálatait végezni.

Az egészségház harminc éve nem esett át komolyabb renováláson – mondta Albercht Ferenc, részletezve: a pályázat keretében egyebek mellett az épület hőszigetelése, valamennyi külső és udvari nyílászáró cseréje is megvalósul. A július első hetében induló munkálatok során befejezik az épület akadálymentesítését, így kicserélik mind a kilenc rendelő ajtaját is. A projekt szeptember végéig tart, az orvosi ügyeletek és rendelések ideiglenes berendezkedéséről később döntenek.

A pályázatot két éve Imriék adták be. Épp csak az érintetteket nem kérdezték meg az orvosi eszközök igényélésével kapcsolatban – állítja Dr. Kovács Zsuzsanna. A harkányi háziorvosi ügyelet vezetője hozzáteszi: a mai napig nem tudják, milyen eszközöket kapnak rendelőikbe. Baksai Tamás, Harkány polgármestere tájékoztat: a két éve benyújtott pályázat eszközigényein már nem lehet módosítani, a listáról tájékoztatást fog adni az orvosoknak.