2021. szeptember 20. hétfő

Óvodakezdést segítő csomagokat kapnak a legszegényebb településen élők


Gazdaság - 2021. augusztus 23.
szerző: SH

tanszerek-f

Negyvenezer óvodakezdést segítő csomaggal támogatja a háromszáz legszegényebb magyar település családjainak gyermekeit 800 millió forint értékben az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésben – jelentette be Kásler Miklós.

A tárcavezető miniszter közölte: a csomagokat két alkalommal, szeptemberben és novemberben vehetik át a családok. Azok a többi között óvodai nevelést elősegítő eszközöket, továbbá általános használati tárgyakat, köztük higiéniai termékeket tartalmaznak.

A csomagokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és partnerszervezetei – a Katolikus Karitász, a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat és az Ökumenikus Segélyszervezet – hálózatán keresztül juttatják el a Felzárkózó Települések nevű programban részt vevő 300 legszegényebb településen élő mintegy 20 ezer kisgyermek családjának.

A déli megyerészben Alsószentmárton, Hirics, Lúzsok, Téseny, Vejti, Piskó, Sósvertike, Drávaiványi, Lakócsa és Kastélydombó szervezete vesz részt a programban.