Ózdi Lajos Testnevelési és Sport Díjat kapott Krutek László


Életmód - 2024. április 18.
szerző: SH

krutek-laszlo

A vár lovagtermében tartott ünnepség alkalmával adták át a városi kitüntetéseket és elismeréseket. A Siklós önkormányzata Ózdi Lajos Testnevelési és Sport Díjjal tüntette ki Krutek Lászlót.

Krutek László a város érdekében kifejtett kiemelkedő sport munkája és teljesítménye mellett magatartásával és életmódjával is példaként állítható a város közössége elé.

Lackó 1978. május 23-án született Siklóson. Gyerekkora óta sportol. Az I. számú Általános Iskolába járt, majd a Táncsics Mihály Gimnáziumban végzett. Úszással kezdte már kisgyerekként Bakó Pálnál, Patyi bácsiéknál. Ezután Szinyei Lajos hatására bekapcsolódott a kerékpározás is az úszás mellé, először csak mountain bike, majd jött az országúti kerékpározás is. Innen már egyenes út vezetett a triatlonozáshoz, ami azt eredményezte, hogy többszörös iron man lett, mind egyéniben, mind pedig váltóban.

A PTE testnevelés szakon szerzett diplomát, majd Olaszországba ment, ahol folytatódott a sportolás, a triatlonozás, és mellett a fitnesz szinte minden formáját elsajátította és oktatta is. Nagy szerelem lett a jóga és a pilátesz, melyeket Olaszországban, Indiában és Thaiföldön szerzett tanulással nagyon magas szintre fejlesztett. Ez mellé bekapcsolódott a kínai orvoslás és a talpreflexológia is. Míg kint élt ötször tekert haza biciklivel Siklósra Milánóból.

Tizenhat év után tért vissza végleg Magyarországra, de élt Svájcban, Portugáliában, Belgiumban. Elmondható, hogy folyamatosan fejleszti magát, jelenleg is a PTE természettudományi szakán tanul, végzős doktori hallgató. A sport gyermekkora óta a mai napig meghatározó szerepet tölt be az életében, mindezt a munkája is bizonyítja. A mai napig minden évben indul családostól az Ultra Balaton futóversenyen, triatlon versenyeken, gyerekeiket is bevonva a korosztályuknak megfelelő távokkal, de fő szerelem mégis a kerékpározás. Gyermekei is ebbe a sportos életbe nőnek bele, ezt a példát látják.

Csányi Edittel 2017. december 21-én kötött házasságot. 3 gyermekük született. Anna, a Dolce hegedűegyüttes tagja, 2013. augusztus 5-én; Soma 2015. január 7-én; Dóri, 2018. január 3-án született. Minden gyermek ügyes, szorgalmas és nagyon szeretnek sportolni is.

2023-ban a Siklósi Önkormányzattal, a Siklósi Várral és a Tenkes Mountain Bike Egyesülettel karöltve főszervezője volt a Cyclocross Magyar Kupa utolsó fordulójának, melyet Siklóson rendeztek meg.

Jelenleg a LotusTeam nevű országúti kerékpáros csapat edzője, ahol Ausztráliától – Németországon keresztül Szerbiáig jelen vannak versenyzők. Türelmes, bölcs tanár-tanító és természetesen szerető apa és férj, akire családja és egész környezete nagyon büszke.

A díj átvételekor kifejezte: a városi kitüntetések amellett, hogy erőt és útmutatást adnak az életvitelt meghatározó nehéz döntések meghozatalában, erősítik azt a lokálpatrióta szemléletet, mely egymáshoz köti a siklósiakat.