Ózdi Lajos Testnevelési és Sport Díjat vehetett át Szinyei Lajos


Életmód - 2022. április 2.
szerző: SH

szinyei-siklos-dij

A vár lovagtermében tartott ünnepség alkalmával kiosztották a városi kitüntetéseket. Siklós Város Képviselő-testülete Szinyei Lajosnak Ózdi Lajos Testnevelési és Sport Díjat adományozott.

Szinyei Lajos, siklósi sportember és vállalkozó. Fiatal korában atlétizált, majd a sárkányrepülés ejtette rabul. A magyar válogatott tagjaként képviselte hazánkat a Németországban rendezett 1983-as világbajnokságon. A sárkányrepülés vezette a Szársomlyóra is.

Egy helyi versenynek köszönhetően talált otthonra Siklóson, ahol az 1990-es évek elején megnyitotta kerékpárüzletét, s ezzel vezető szerepe lett a siklósi kerékpársport felélesztésében. Az állóképességi sportok kedvelője lett, s emellett az úszás elkötelezettjévé is vált gyermekeivel együtt.

A ciklikus sportok összefonódása a triatlonban teljesedett ki számára, mely sportban 25 éve aktív versenyző a mai napig is. A korosztályos eredményei közül kiemelkedik, hogy 2000 óta minden évben felkészül és teljesíti a nagyatádi országos hosszútávú triatlonbajnokágot, így immáron 22-szeres Ironman. Fiatalokkal kedveltette meg ezt az összetett sportágat. 2010-ben Dávid fiával részt vett a Budapesten megrendezett korosztályos triatlon világbajnokságon.

Az elmúlt évtizedekben nem csak a sportversenyeken öregbítette Siklós hírnevét, de kerékpár forgalmazó és szervizelő tevékenységével számos esetben segítette a város és a környék támogatásra szoruló lakóit. A környék kulturális és sportrendezvényeinek szponzora, illetve személyes segítője.

Sportközpontú életmódja mind fizikailag, mind szellemiségében inspiráló példa minden korosztály számára. Nyitottsága, önzetlensége és jókedve környezetének fogyhatatlan támasza, a Szinyei Kerékpár kerékpárüzlet egyben sportszellemi műhely is.