2021. április 13. kedd

Pályázatból épülhet meg a gumiburkolatú kosár- és röplabdapálya


Életmód - 2021. február 25.
szerző: SH

gumipalya

Gumiburkolatú sportpálya épülne egy önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására irányuló pályázat segítségével, melynek benyújtásáról a város vezetése döntött. Az elbírálására nyárig várni kell.

Az óvodai, iskolai és utánpótlás sport infrastruktúrájának fejlesztését, felújítását célzó támogatási lehetőség a rendszeres testmozgás elősegítéséhez szükséges feltételek megteremtése.

A Siklós esetében igényelhető – és a projekt 75 százalékát fedező – maximális támogatás 20 millió forint, melyet olyan létesítmény fejlesztésére lehet fordítani, amit az adott önkormányzat területén működő iskolák és óvodák gyermekei rendszeresen használhatnak.

Mint Riegl Gábor kiemelte, a 20 milliós pályázat benyújtásával a tanórai kereten belül és azon kívül a diák- és utánpótlás sport, valamint az óvodai és iskolai szabadidősport magvalósulását segítenék. Terveik szerint a Mehring Lajos Siklósi Városi Sportcentrumban egy 28×15 méteres öntött gumiburkolatú kosár- és röplabdapályát készítenének kisebb eszközbeszerzés mellett.

Az önkormányzatnak ehhez 4,8 millió forint önerőt kell biztosítani, ami mellé 19,4 millió forint kormányzati támogatás társulna. A pályázat elbírálására június utolsó napjáig kell várni, míg a beruházással legkésőbb 2022 év végéig kell elkészülni.