2022. május 28. szombat

Pécsen nyílt meg a százötvenedik Aldi


Gazdaság - 2021. július 8.
szerző: SH

aldipecs

Csütörtökön Pécsen, a Nyugati ipari út körforgalmánál felújított csarnokban megnyílt az Aldi 150. áruháza. Ez egyúttal a hálózat negyedik üzlet a baranyai megyeszékhelyen. A beruházással mintegy 20 új kereskedelmi munkahelyet hoztak létre.

Az új pécsi áruházat egy korábbi kereskedelmi épület felújításával nyitotta meg az Aldi, megtartva az ingatlan jellegzetes formáját. A 6-os és 57-es főutak kereszteződésénél található üzlet a település nyugati részén helyezkedik el, így a város keleti, déli és középső részében üzemelő másik három ALDI-egységgel könnyű elérhetőséget biztosít a vásárlók számára.

Az ingatlan felújítása során modern, direkt elpárologtatású hőszivattyús rendszert épített be a vállalat, amely az épület hűtését és fűtését is alacsony energiafelhasználás mellett biztosítja. Ezen felül megújult az ingatlan elektromos hálózata, és külső parkolója is.

Pécs több okból is különleges az ALDI számára, hiszen 2008 áprilisában itt adtuk át az első négy magyarországi üzletünk egyikét – mondta Bernhard Haider. A lánc magyarországi ügyvezető igazgatója emlékeztetett: 2018-ban informatikai szolgáltatásokat nyújtó központot is nyitottak, amely két pécsi irodaházban immár közel 120 főt foglalkoztat, és összességében 8 országban, közel 20 ezer felhasználó IT támogatásáért felelős.