Pécsre is megérkezett az első vakcinaszállítmány


Baranya - 2020. december 30.
szerző: SH/MTI

Kicsomagolják a koronavírus elleni oltóanyagot, a Pfizer-BioNTech vakcinát a PTE Klinikai Központjában. Fotó: Sóki Tamás
Kicsomagolják a koronavírus elleni oltóanyagot, a Pfizer-BioNTech vakcinát a PTE Klinikai Központjában. Fotó: Sóki Tamás

Pécsre is megérkezett a koronavírus elleni vakcinaszállítmány. A megyeszékhely kórházába közel ötezer vakcina érkezett szerdán kora délután, ami 2500 egészségügyi dolgozó beoltására elég.

Első körben a sürgősségi betegellátás, a koronavírus-ellátó központ, az intenzív terápiás intézet dolgozóit oltják be, majd a többi klinikai egység, a megye többi kórházának dolgozói és a rendelőintézetekben dolgozók, ezután pedig az alapellátásban dolgozók következnek.

A most érkezett vakcinákkal csütörtökön kezdik az oltásokat, majd három hét múlva adják be a második adagot.

Az Európai Gyógyszerügynökség december 21-én törzskönyvezte a Pfizer-BioNTech Covid-19-ellenes oltóanyagát, december 26-án érkezett Magyarországra az első, 9750 darabos szállítmány, amelyet öt oltópontra vittek.

Szerdán érkezett Magyarországra újabb 70 ezer vakcina, amely 35 ezer ember kétszeri oltására elegendő, ezeket a vakcinákat szállították, illetve szállítják ki a nap folyamán a kormány által kijelölt 21 oltási pontra.