Péntekig lehet rendelkezni az adó 1+1 százalékáról is


Gazdaság - 2022. május 18.
szerző: SH

adobefizetesugyfelkapuscreen

Péntekig lehet rendelkezni az szja 1+1 százalékáról. A tavaly tett egyházi és a Nemzeti Tehetség Programra szóló felajánlások idén is érvényesek, ha a magánszemély nem vonja vissza múlt évi döntését vagy nem jelöl meg más kedvezményezettet.

A civil kedvezményezetteknek viszont továbbra is évente kell megtenni a felajánlást. Az adóhivatal honlapján megtalálhatóak azoknak a civil szervezeteknek a listája, amelyek fogadhatják a felajánlott adó egy százalékát.

Május 20-án éjfélig lehet átnézni, elfogadni, módosítani és kiegészíteni a NAV által készített szja-bevallási tervezetet, amit legegyszerűbben az elektronikus azonosítással rendelkezők tehetnek meg a NAV honlapjáról elérhető webes felületen. Aki nem módosít a tervezetén, annak – az őstermelőket, az áfás magánszemélyeket és az egyéni vállalkozókat kivéve – a kiajánlott tervezet lesz az érvényes bevallása május 20-ával.

Az SZJA-bevallás utolsó napjaiban a megyeszékhelyen lévő központi ügyfélszolgálatok 8 óra 30 perctől 18 óráig tartanak nyitva.