Piti dílerek nejlonszövetsége ellen emeltek vádat Siklóson


Régió - 2024. május 10.
szerző: SH

siklosiugyeszseg

A Siklósi Járási Ügyészség három férfi és két nő ellen nyújtott be vádiratot kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt.  

A házaspár 2022 elején költözött a Siklós környéki településre és elhatározták, hogy kábító hatású anyagok értékesítésével teremtenek maguknak stabil megélhetést. Nem sokkal korábban ismerték meg azt a vádlott férfit, aki 2021 végén kezdett kábítószert és új pszichoaktív anyagot értékesíteni, tőle szerezte be a férfi az anyagot, amit 2002. január és április között továbbértékesített.

Az új pszichoaktív anyag értékesítésében részt vett felesége is, majd abba bevonták azt a vádlott férfit is, aki 2022 januárjában költözött hozzájuk, továbbá a feleség szintén vádlott édesanyját. Ez utóbbi lakásában másodlagos raktárt üzemeltetve ott új pszichoaktív anyagot tároltak, és ha ők kifogytak az anyagokból, a feleség édesanyjához küldték a vevőket.

A házaspár, a náluk élő férfi és a feleség édesanyja a vádirat szerint szervezetten, bűnszövetségben kereskedett az új pszichoaktív anyaggal.

A Siklósi Járási Ügyészség a házaspár férfi tagját és a nekik kábítószert eladó férfit kábítószer-kereskedelem bűntettével és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, a házaspár női tagját, annak édesanyját és a házaspárnál élő férfit új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja, amiért akár nyolc évet is kaphatnak. A vádlottak sorsáról a Siklósi Járásbíróság fog dönteni.