Sebestyén Ádám-díjat kapott Keresztes Andor


Életmód - 2022. október 10.
szerző: SH

keresztesandor

Hétvégén a Bukovinai Székelyek Búcsúja és Székely Találkozó alkalmával Sebestyén Ádám-díjakat adtak át az arra érdemeseknek, köztük a bukovinai székely származású Keresztes Andor máriagyűdi plébánosnak.

A Sebestyén Ádám-díjat 1996-ban alapította a Székely Szövetség és azoknak ítéli oda, akik az ősi bukovinai székely kultúra őrzésében és ápolásában kiemelkedő tevékenységet folytatnak – emlékeztet az egyházmegye.

2022-ben az ősi székely kultúra ápolásáért és megőrzéséért, a hagyományos kismányoki székely búcsú 2004 óta történő szervezéséért Sebestyén Ádám-díjban részesült Keresztes Andor máriagyűdi plébános, a Pécsi Egyházmegye székely referense.

A díjat Illés Tibor adta át a bonyhádi Vörösmarty Mihály Művelődési Központban. Mint a Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének elnöke fogalmazott, napjainkban kiemelten fontos, hogy valódi értéket képviselő példaképet mutassunk a fiatalok számára, Andor atya ebben élen jár.

Andor atya számára – mint kifejezte – ez az elismerés egyfajta megerősítés hitében, székely gyökereiből fakadó kultúrájában, melyből igyekszik folyamatosan táplálkozni. A gyermekként tiszta forrásból magába szívott, hitbéli szeretet és élmények a mai napi elkísérik életében.