2022. július 01. péntek

Rédei Károly Közművelődési Díjat kapott Vincze Bernadett


Életmód - 2022. április 5.
szerző: SH

vincze-siklos-dij

A vár lovagtermében tartott ünnepség alkalmával kiosztották a városi kitüntetéseket. Siklós Város Képviselő-testülete Vincze Bernadettnek Rédei Károly Közművelődési Díjat adományozott.

Vincze Bernadett Siklóson született, általános, majd középiskolai tanulmányait is szülővárosában végezte, majd idegenforgalmi végzettséget szerzett, egy ideig ezen a területen dolgozott. 2007-ben az Eötvös József Főiskolán informatikus könyvtáros szakon végzett.

Jelenleg a Siklósi Könyvtár és Ismeretközpont vezetője, 15 éve dolgozik az intézményben, ahol szakmai gyakorlatát is töltötte. 2007-ben, friss diplomásként lett a Könyvtár főállású munkatársa feldolgozó munkakörben. Deák Ferencné Ibolya, az akkori igazgató anyai gondoskodással, szinte azonnal elkezdte utódjává nevelni.

2007 és 2012 közt a könyvtári munka minden területén kipróbálhatta magát, majd több ideiglenes vezetői megbízás után 2012-ben kapta meg első igazgatói kinevezését, azóta is a Könyvtár lelkiismeretes vezetője.

Az elmúlt 15 évben több átszervezés is történt, 2013-tól többcélú kulturális intézményként működik a Könyvtár. A Máriagyűdi Közösségi Ház jelenleg is a Siklósi Könyvtár és Ismeretközpont telephelyeként működik, közművelődési funkciót lát el. Igazgatónő számos nagy rendezvény szervezésében és lebonyolításában is részt vett. A Siklósi Könyvtárért Közalapítvány 2000 óta működik, elnöke az intézmény mindenkori igazgatója. A Könyvtár kiadói tevékenységet is folytat, 2015-től a Siklósi Aranytrombita, 2020-tól pedig a Siklós című folyóirat kiadója, melynek főszerkesztője.