Rendhagyó és visszatérő programok, Városnapok, Várfesztivál – folyamatosan bővül a rendezvénynaptár


Régió - 2023. január 10.
szerző: SH

fesztival-tomeg-koncert

A január végi testületi ülésen is téma lesz Siklós rendezvénynaptára. Dacára annak, hogy milyen nehéz időszakot élünk, idén is ragaszkodunk ahhoz a minőséghez, amit a tavalyi év során megszoktunk – jelezte a Siklósi Híreknek Riegl Gábor.

A város polgármestere hozzátette: a rendezvények vázát a tavaszi Városnapok, valamint az augusztus 11. és 13. között megrendezésre kerülő Várfesztivál adja. A március 31-re és április 1-jére kitűzött Városnapok programja hamarosan összeáll, helyszínül pedig idén is a belváros szolgál, hiszen ezzel tavaly hagyományt teremtettünk – mondta Riegl Gábor.

A 2023-as rendezvények sora a Vince nappal és a Baranya Art megnyitásával indul, illetve Siklós és Villány összefogásával Szőlő és bor a művészetben témára épülő időszakos kiállítás is nyílik a várban – árulta el előzetesen Siklós polgármestere.

Riegl Gábor kiemelte: idén 60 éve forgatták a Tenkes kapitánya sorozatot. A jubileum több alkalommal is visszaköszön majd, többek közt a Buga Jakabot játszó Szabó Gyula nevét viselő utca is ennek keretében lesz felavatva.

Az év során természetesen nem maradhatnak el az olyan visszatérő események sem, mint a gyereknap vagy a nemzeti ünnepeinkhez kötődő programok, de év közben több újdonsággal is készülnek: a vár megannyi időszakos kiállítása mellett pódiumbeszélgetések és néhány meglepetés is színesíti az idei esztendő rendezvénynaptárát.