2021. július 25. vasárnap

Rendőrség: gyorshajtás vezethetett az egerági balesethez


Baranya - 2021. február 22.
szerző: SH

Rendőrségi felvétel - összeégett roncs Egerág mellett - a sofőr kirepült az autóból
Rendőrségi felvétel - összeégett roncs Egerág mellett - a sofőr kirepült az autóból

Baranya útjain múlt héten összesen 33 közlekedési baleset történt, amelyből hat személyi sérüléssel járt – emlékeztet a rendőrség. A személyi sérüléses balesetek közül egy halálos kimenetelű volt, öt pedig könnyű sérüléssel végződött.

Az elmúlt héten gyorshajtás és elsőbbség meg nem adása miatt történtek a balesetek, amelyeknek okozói személygépkocsik vezetői voltak. Mint részletezik, gyorshajtás miatt öt baleset történt, és az Egerág közlében február 17-én történt tragédia is feltehetően azért következett be, mert a jármű vezetője a sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, amelynek következtében elveszítette uralmát a jármű felett, letért az útról, majd egy út menti fának ütközött, végül a pedig a szántóföldön állt meg, ahol kigyulladt. A jármű vezetője az ütközés erejétől a gépkocsiból kizuhant, majd a helyszínen életét vesztette – teszik hozzá.

Idén már két halálos baleset volt a megye útjain.

Mint felhívják a figyelmet, az előrejelzések szerint a reggeli órákban helyenként sűrű köd, néhol zúzmarás köd várható, ami nagyobb odafigyelést követel az autósoktól. A köd különösen a lakott területen kívüli útszakaszokon lehet veszélyes, ahol a páraréteg olykor átláthatatlan, és a járművezető késve észleli az úton lévő akadályt.