2021. június 12. szombat

Túl korán és túl részegen ment magnót lopni


Helyi hírek - 2021. május 11.
szerző: SH

illusztráció
illusztráció

Még hétfőn hajnalban, 4 óra előtt igazoltatták azt a részeg férfit Siklóson, akit eredetileg a kijárási tilalom miatt akartak megbüntetni. Mint később kiderült, autót feltörni ment.

A 41 éves helyi férfit csak reggel hét órakor érte utol a balszerencséje, amikor egy 53 éves honfitársa tett bejelentést a rendőrségre, hogy éjjel valaki fel akarta feszíteni a kocsiját.

Mivel a kijárási tilalom megszegésén kapott részegnél szerszámok voltak – csavarhúzó és kiskés -, az autó pedig össze volt karistolva, ráadásul az egyik leszakított elem vághatta meg a botcsinálta tolvaj kezét, hamar a rendőrök érdeklődésének középpontjába került.

A gyanúsított elismerte a tettét, és mint bevallotta, a magnót akarta kilopni a kocsiból, de nem sikerült kinyitnia az ajtót. Ellene lopás kísérlete miatt indított nyomozást a Siklósi Rendőrkapitányság, szabadlábon védekezhet.

Az esetről a rendőrség számolt be. Vegye figyelembe, hogy a hatóság önként jellemzően csak a sikeres ügyekről ad hírt, ami a valós közbiztonsági helyzetről megtévesztő képet adhat, értékeit elsősorban önnek kell megvédenie!