Riegl Gábor: a választások tétje az, hogy Siklós továbbra is az elsők között lehessen


Helyi hírek - 2024. május 29.
szerző: SH

Riegl Gábor és Fülöp Attila
Riegl Gábor és Fülöp Attila

Tízmilliárd forint, tíz év és tíz projekt – emlékeztetett Riegl Gábor öt éve, a város fejlesztésére tett vállalásukra a Fidesz országjáró fórumjának siklósi állomásán.

A város polgármestere kiemelte, Siklós vezetése a tízéves program minden értelemben véve a felénél tart, ám a további fejlesztési források is fontos, hogy megérkezzenek. Ezért is van nagy szerepe a megyei közgyűlés összetételének, hiszen az együttműködés metódusa, rugalmassága miatt fontos, hogy fenntartsák a már kialakult dinamikus, gyorsan reagáló kapcsolatokat.

A választások tétje helyi szinten az, hogy a 2019-ben megtörtént váltás után új lendületet vett városvezetés eredményeit meg tudják védeni – tette hozzá Riegl Gábor. Egyedüli jelöltségére utalva úgy fogalmazott, hogy a választás a demokrácia ünnepe, fontos, hogy mindenki elmenjen szavazni. Ezzel kapcsolatban kiemelte és fontosnak nevezte, hogy a döntéseket előkészítő és hozó képviselőtestület is egy irányba gondolkodjon, egységet képviseljen, fiatalos, rugalmas és gyorsan reagáló testületként állhasson össze. Siklós mindig, mindenhol igyekszik az első lenni, a leggyorsabban reagálni és leghamarabb beadni a legjobb tartalmú fejlesztési elképzeléseket – ez a tétje a következő öt évre szóló választásoknak – szögezte le.

Június 9-én helyhatósági választásokat tartanak Magyarországon. Ezzel egyidőben választják meg az Európai Parlament tagjait is, melyre egyazon választási helyiségekben kerül sor. Az események kapcsán tartott lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón Fülöp Attila kiemelte: a közelgő választások fontosabbak lesznek, mint valaha. Ez a jövő ugyanis csak akkor tud biztos alapon állni, ha a fennmarad a béke és az együttműködés. A Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára szerda délután tartott sajtótájékoztatóján hozzátette: az Európai parlamenti választásokon a legfontosabbnak azt tartja, hogy azok a Fidesz-képviselők kerüljenek oda, akik valóban a békét szeretnék megóvni.