2021. szeptember 20. hétfő

Riegl Gábor: megtartjuk az egyensúlyt a kiskereskedőkkel


Régió - 2019. november 28.
szerző: SH

rieglaldi

Az áruház régióban betöltött szerepéről és a foglalkoztatásról is szó esett csütörtökön az Aldi nyitásánál, ahol az áruházlánc regionális vezetői mellett Riegl Gábor is üdvözölte az újranyitó üzletet.

Siklós polgármestere rámutatott, az Aldi jelenleg is tizenöt helyi, vagy helyi kötődésű alkalmazottnak ad munkát. A vállalat képviselőinek figyelmébe ajánlotta az áruházhoz kapcsolódó egyéb szolgáltatások – például a vagyonvédelem vagy a technikai kiszolgálás – terén betölthető további munkalehetőségeket, kiemelve, jó lenne azokat is helyi munkavállalókkal megoldani.

A nemzetközi franchise rendszerben működő áruházzal kapcsolatban Siklós polgármestere leszögezte: fontosnak tartja, hogy visszatértek, de még fontosabb, hogy tizenöt embernek munkát adnak. A térségben működő multik jelenléte az iparűzési adó miatt is jelentős, de meg kell tartani az egyensúlyt köztük és a belvárosi kiskereskedők között. Leszögezte: a megközelíthetőség, az adórendelet és a parkolás tekintetében is a kiskereskedőkre, a kis- és középvállalkozásokra fog építeni.