Riegl Gábor: minden nehézség ellenére jól teljesített a siklósi vár


Helyi hírek - 2022. december 15.
szerző: SH

siklosi-var-2021

Tartja régiós vezető helyét a siklósi vár, minden nehezítő körülmény ellenére az idei évben is közel százezer vendég kereste fel erődítményünket – mondta Riegl Gábor.

Az önkormányzatnak kiemelten fontos a várral ápolt jó kapcsolat – jegyezte meg Siklós polgármestere a várkapitánnyal történt egyeztetés után. Hozzátette: az idei évben belépődíjak emelése nélkül fogadta vendégeit az épített örökség, ami mellett közel százezren lépték át decemberig a kapuját.

Mojzes Tamás alpolgármester a felügyelőbizottsági ülést követően a számokat megerősítve hozzátette: a belépők számában nincsenek is benne a nagyobb koncertre – így Pápai Jocira vagy a Halott Pénzre – érkezők. A csütörtöki üléssel kapcsolatban a vár felügyelőbizottságának elnöke kitért rá, hogy a várkapitány beszámolt a rendezvényekről, azok hátteréről, áttekintve a jövő évet pedig okkal bízhatnak benne, hogy 2023-ban is sikeres lesz a siklósi vár. Amellett, hogy meglepetésekkel is készülnek, természetesen a megszokott elemek jelen lesznek a rendezvénynaptárban.

Kitűzték a 2023-as Siklós Várfesztivál időpontját – ismertette Szentgyörgyváry Péter. A háromnaposra tervezett forgatag 2023. augusztus 11. és 13. között kerül megrendezésre, mely programsora a későbbiekben lát napvilágot – tette hozzá a várkapitány. Viszont addig is sok érdekes programmal készülnek, többek közt visszatérnek a Várudvari esték, márciusban pedig egy kedves ismerős különleges, állandó tárlatát rendezik be az egyik teremben. A Tenkes Kapitánya jövőre lesz 60 éves, ami nyomán egy időszakos kiállítás nyílik, a Siklós Szalon pedig idén az egész országot megszólítva a szőlőről és a borról fog szólni – árulta el Szentgyörgyváry Péter.