Rig: már nem Ausztriát vagy Németországot, hanem a V4-eket kellene utolérni


Gazdaság - 2018. február 23.
szerző: SH

orvospenz-halapenz

Negyvennégy napja van Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások  miniszterének arra, hogy hivatalában maradjon, a Jobbik választási győzelme esetén ugyanis újraalakítja az egészségügyi minisztériumot – jelezte Rig Lajos, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.

Úgy fogalmazott, mind a decemberi, mind a februári bejelentett ágazati béremelésnek fekete leves lett a vége. Mint kifejtette, a decemberi 12 százalék a nesze semmi fogd meg jól kategóriába tartozik, mert noha sokaknak megemelkedett a bére, a bérminimumra kiegészítés összege ugyanennyivel lecsökkent, tehát kaptak is meg nem is.

Rig Lajos a második meglepetésnek nevezte a februári emelést, jelezve: volt olyan dolgozó, aki visszamenőleges hatállyal 2 forintot kapott, volt, aki 900-at, s ismer olyan mentőápolót, akinek nulla forinttal emelkedett a bére. Ha erre képes az egészségügyi kormányzat, akkor már most le kellene mondania – vélekedett a politikus, hozzátéve: érthetetlennek tartja, hogyan jöhetnek ki nonszensz összegek a 180 ezer forintos szakmai minimálbér után.

A Jobbik képviselője a béruniót ajánlotta az egészségügyi dolgozók figyelmébe és azt is megfogalmazta: már nem Ausztriát vagy Németországot, hanem a visegrádi négyeket kell utolérni.