Semmit sem árultak el a szigorításokról, közeledik a hullám csúcsa


Itthon - 2021. március 18.
szerző: SH

nemzetkikamukonzultacio

Orbán Viktor fogja elárulni a szerdán meghozott döntések első részleteit – derült ki a csütörtöki kormányinfón. Gulyás Gergely a kormányülés döntéseire mutatva ismertette, azokról a miniszterelnök számol majd be várhatóan pénteki beszédében.

A kancelláriaminiszter arról adott tájékoztatást, hogy a fokozatos újranyitást a regisztráltak és a beoltottak számától teszik majd függővé, illetve azt a konzultáció hétvégén nyilvánosságra kerülő eredményével indokolják majd. Mint most jelezte, az általuk közreadott számok a harmadik hullám csúcsa közeledtét jelzik: 6552 az új fertőzött, kórházakban 10.386 koronavírusos beteget ápolnak, míg az aktív fertőzöttek száma 160.557.

A kormány március 8-tól a korábban bevezetett korlátozások további szigorítását rendelte el, melyek első körben március 22-ig szólnak. Soraikban szerepel az iskolák április 7-ig való bezárása, egyes üzletek kényszerű zárva tartása és az utcán is kötelező maszkhasználat. A további intézkedésekről már szerdán meghozták a döntést, de azok egy részét a kormányfő fogja bejelenteni pénteki beszédében.

Gulyás azt korábban cáfolta, hogy az egyes régiók, megyék lezárását terveznék.