2021. február 25, csütörtök

Sikkasztás vádjával vették őrizetbe Siklósnagyfalu polgármesterét


Régió - 2021. január 20.
szerző: SH

koszticssiklosnagyfalupolgarmester

Előállították Siklósnagyfalu polgármesterét és párját, valamint egy terepjárót is lefoglaltak a baranyai településen a megyei gazdaságvédelmis nyomozók – értesültünk több forrásból.

Megkerestük a rendőrséget, akik nyilvános közléssel válaszoltak. Mint Kosztics József ügyével kapcsoaltban jelezték, egy férfit és egy nőt azzal gyanúsítanak, hogy Siklósnagyfalu pénzéből sikkasztottak, ellenük nyomozást is indított a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

A megyei rendőr-főkapitányság nyomozói a Mecsek Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak segítségével kedden kora reggeli órákban jelentek meg Siklósnagyfaluban.

A gyanú szerint a polgármester és felesége 2020 utolsó negyedévében önkormányzati pénzeket sikkasztott el. A rendőrök megállapították, hogy a 49 éves siklósnagyfalui férfi az önkormányzat képviselő-testületének tagjaként a párjával – egy 32 éves helyi nővel, aki szintén az önkormányzatnál dolgozik – az elsődleges adatok alapján közel 15 millió forinttal károsította meg a helyi önkormányzatot, illetve annak egy szövetkezetét. A pár a pénzzel sajátjaként rendelkezett, mindent elköltöttek.

A nyomozók a lakásukon, valamint az önkormányzat épületében is kutatást tartottak, amely során zömében iratokat, továbbá vagyonbiztosítás keretében járműveket, ékszereket és ingatlanokat foglaltak le. Azt is vizsgálják, hogy esetleg régebb óta dézsmálták-e a falu pénzét, mert úgy a kárérték a jelenleginek akár a sokszorosa is lehet.

A rendőrök a férfit és a nőt előállították a főkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket, ami során mindketten beismerték tettüket. A férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását is.

Tamás Gábor, a település jegyzője elmondta a Siklósi Híreknek, hogy részleteket még ők sem ismernek az üggyel kapcsolatban, a nyomozás feltehetően bejelentés útján indult, melyről jelen pillanatban szintén nincs több információjuk.