Siklóernyővel csempészett, de lezuhant


Itthon - 2020. május 12.
szerző: SH

fotó: rendőrség
fotó: rendőrség

Vádat emeltek három férfival szemben, akik 18 kilogramm marihuánát csempésztek Magyarországra egy motoros siklóernyővel.

A Csongrád Megyei Főügyészség a még 2018 augusztusában szerencsétlenül járt ernyős csempész miatt felgöngyölített ügy kapcsán jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása, valamint határzár tiltott átlépésének bűntettével vádolja a társaságot.

A három férfi együtt dolgozott egy szegedi cégnél. Egyszer csak kitalálták, hogy Szerbiából kihasználva egyikük motoros siklóernyőjét kábítószert fognak csempészni.

A vajdasági üzlet 2018 májusától bonyolódott, a felszállópályát Horgos közelében találták meg. Augusztus 13-án Újvidéken szereztek 18 kilogramm marihuánát, amit 17 csomagban elrejtettek. Augusztus 30-án este összerakták a motoros ernyőt, majd sötétedés után felszállt a szállítmány. A határ eléréséhez alig 10 perc kellett, de nem sokkal később a motor leállt, és a szerencsétlen csempész lezuhant. A férfi eközben farokcsonttörést szenvedett, de arra azért még volt ereje, hogy elrejtse a kábítószert a határrendőrök kiérkezése előtt. A férfit kórházba vitték, de nem volt szerencséje, mert a csomagot a helyszínelők megtalálták.