Siklós jegyzi 2023 leghosszabban tartó tűzesetét Baranyában


Baranya - 2024. január 10.
szerző: SH

tuz-csukma

Siklóson volt az elmúlt év leghosszabb beavatkozása, egy ház lángolt a város határában – derül ki a katasztrófavédelem összesítéséből.

A leghosszabb beavatkozás közel öt és fél órán keresztül tartott. A Csukma dűlőben decemberben felcsapó lángokról a Siklósi Hírek is beszámolt.

Mint kiderült, egy kipattanó szikra okozott tüzet. A negyven négyzetméteres házban és az udvaron rengeteg lomot tároltak, ami nagyban nehezítette az oltást. A siklósi és villányi hivatásos tűzoltók végül három sugárral eloltották a lángokat, az épületből két gázpalackot hoztak ki, ezeket visszahűtötték.

Nem ez volt azonban a legnagyobb tűz a megyében: ugyancsak decemberben szintén kályhából kipattanó szikra okozott tüzet Lánycsókon, a melléképület teljesen kiégett, innen terjedtek át a lángok a főépület tetőszerkezetére is. A ház teteje leégett, lakhatatlanná vált, de nem sérült meg senki.

Tavaly összesen 214 esetben riasztották a hivatásos tűzoltókat lakástűzhöz, ebből ténylegesen 134 alkalommal volt szükség a helyszínen tűzoltói beavatkozásra. 2022-höz képest a lakástüzeknél történő beavatkozások száma 25-tel csökkent. A lakástüzekben két ember vesztette életét, ami néggyel kevesebb, mint az előző évben. 13 ember sérült meg, többségük a belélegzett füst miatt.