Siklós örökségét bemutató kiadványra nyújt be pályázatot az önkormányzat


Életmód - 2021. február 27.
szerző: SH

templom-ejjel-2

Siklós értékeit mutatnák be abban a három nyomtatott kiadványban, melyeket az Agrárminisztérium által kiírt pályázat segítségével készíttetne el Siklós önkormányzata.

A nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtését, népszerűsítését, megismertetését, megőrzését és gondozását célzó pályázat benyújtásáról döntöttek a siklósi városvezetők a Mojzes Tamás alpolgármester által ismertetett lehetőség szerint.

A Riegl Gábor polgármester által jóváhagyott határozat értelmében a három különböző, összesen négymillió forintos támogatásból elkészített kiadvány valamennyi olyan siklósi értéket bemutatná, melyek a helyi bizottság illetve a képviselő-testület döntése nyomán szerepelnek a települési értéktárban, ezzel népszerűsítve azokat az idelátogató turistáknak körében is.

A hiánypótló lapok így felsorakoztatnák a siklósi vár mellett Malkocs Bej dzsámiját, a Siklósi Római Katolikus plébánia templomát, a református templomot, a Szerb-ortodox templomot, de népszerűsítenék a Tenkes kapitánya kultuszát és a siklósi Vince-nap hagyományát is.